Посланикът на Европейския съюз в Македония Ерван Фуере смята, че не трябва да се преувеличават проблемите между Македония и България.

Това съобщи македонската агенция МИА, цитирана от БНР.

По повод случая с жителката на Гевгели с двойно гражданство Спаска Митрова, посланикът заявил че с двустранни разговори между правителствата този въпрос може да бъде решен.

"Вярвам, че с размяна на информация и разговори между правителствата в София и Скопие този въпрос ще се реши и ще бъдат преодолени проблемите между двете държави", заяви той в Охрид на пресконференция за Деня на Европа на фестивала Охридско лято.

Македония страда от криза на идентичността, смята министърът на българите в чужбина Божидар Димитров.
Още...

Посланикът на ЕС изрази съмнение, че случаят има пропагандна цел, тъй като България, както Гърция и другите държави не направиха никакви забележки за визовата либерализация, допълва македонската агенция.

Припомняме, Митрова бе осъдена на 3 месеца затвор от македонски съд. Преди дни на специална пресконференция по случая от ВМРО настояха България да наложи вето на визите за македонци и вето върху членството на странатав НАТО и ЕС докато „югозападната ни съседка не престане с антибългарската си политика".