Европейският съюз е готов да изгради нова трансатлантическа програма по въпроси от търговията до технологиите и данъчното облагане с всеки, който спечели президентските избори в САЩ през ноември, заяви Урсула фон дер Лайен.

"Може би не винаги сме съгласни с последните решения на Белия дом. Но ние винаги ще ценим трансатлантическия съюз - основан на споделени ценности и история и неразривна връзка между нашите народи", обясни тя.

"Така че каквото и да се случи по-късно тази година, ние сме готови да изградим нова трансатлантическа програма. За укрепване на нашето двустранно партньорство - било то в областта на търговията, технологиите или данъчното облагане".

"Бъдете смели" за противопоставяне на Русия и Турция, призовава Фон дер Лайен

"Бъдете смели" за противопоставяне на Русия и Турция, призовава Фон дер Лайен

ЕС готви замразяване на активи, подобно на закона Магнитски в САЩ

Водещи международни институции като Световната търговска организация, ООН и Световната здравна организация "са парализирани и се нуждаят от реформа", коментира тя.

Според нея тези институции трябва да са силни, за да се справят с глобални кризи, конфликти и предизвикателства. "За да направят това, те се нуждаят от реформа".

Ситуацията с Алексей Навални няма да остане без отговор от Европейския съюз. "Поддръжниците на развитието на отношенията с Русия в ЕС трябва да помнят отравянето на Навални".

Геополитическото бъдеще на света - който не е със САЩ е против САЩ, приказката свърши

Геополитическото бъдеще на света - който не е със САЩ е против САЩ, приказката свърши

Неутралната позиция на ЕС и Германия не е съюзна, новият съюз е на Англосферата