Най-малко 30 души са ранени при пропадане на под на парти в Университета Клемсън, Южна Каролина, съобщава БибиСи.

Тъкмо започвало официалното тържество на местното братство Kappa Alpha Psi, когато етажът пропада. Полицията коментира, че някои от присъстващите са със счупени кости, тъй като подът на общото помещение в кампуса пропада в мазето.

За минути 23-ма души са откарани в болница.

"Буквално целият етаж се срина. Имаше ранени и кървящи хора, имах кръв на маратонките си, беше наистина лошо", коментира студентката Лариса Стоун.

"Всички скачаха и следващото нещо ... усетих как пропадам. Аз припаднах и после, навсякъде имаше момичета с кръв по лицата", обясни студентът Лирой Пиърсън.

Директорът на университета Джим Клемент коментира, "цялата система за подкрепа на студентите ще бъде достъпна за всеки засегнат студент" и благодари на службите за спешна помощ за тяхната помощ.

Университетът ще определи колко от ранените са студенти в Клемсън, както и ще уведомят други институции, ако един или повече от техните студенти са присъствали на партито, съобщават от университета.

Сградата, в която се е провеждало партито в апартаментен комплекс Woodlands of Clemson, е построена през 2004 г., полицията е започнало разследване.