Франция отделя около 500 милиарда евро за подкрепа на националната икономика в разгара на пандемията от коронавирус. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон.

Той направи специално телевизионно обръщение.

Общо сме мобилизирали почти 500 милиарда евро за подкрепа на нашата икономика, за работници, за предприемачи, за най-нуждаещите се , изброи Макрон.

Макрон: Няма да подкрепяме расизма

Макрон: Няма да подкрепяме расизма

Франция с мерки срещу омразата

Президентът добави, че на първо място е необходимо да се спасят работни места.

Френският президент обяви днес отпадането на още ограничения, въведени заради коронавируса, включително пълно отваряне на кафенетата и ресторантите в района на Париж, и изрази задоволство от "първата победа срещу вируса".

Франция с под 30 починали от коронавирус за четвърти ден

Франция с под 30 починали от коронавирус за четвърти ден

В неделя се очаква важно изявление на президента Макрон

"Битката срещу епидемията не е приключила, но съм щастлив от тази първа победа срещу вируса", заяви Макрон, съобщавайки, че цялата страна ще премине в "зелената" зона, а от 22 юни занятията в училищата и средните учебни заведения стават отново задължителни.

Франция отменя граничния контрол от 15 юни

Франция отменя граничния контрол от 15 юни

Ограниченията остават за Испания и Великобритания

Във Франция коронавирусът е потвърден при 156 000, почти 73 000 са се възстановили, повече от 29 000 пациенти са починали.

На 31 декември 2019 г. китайските власти обявиха огнище на пневмония в Ухан. Причинителят на заболяването е нов вид коронавирус SARS-CoV-2, който причинява заболяването COVID-19. На 11 март Световната здравна организация (СЗО) обяви избухването на новата пандемия на коронавирус.