Все още съм фен на Брекзит.

Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в Лондон преди срещата на върха на НАТО по повод 70 г. от основаването на Алианса, която ще се проведе днес и утре.

Той смята, че премиерът Борис Джонсън е много способен и ще свърши много добра работа.

"Мисля, че Борис е много способен и мисля, че той ще свърши добра работа", похвали Тръмп британския премиер.

Държавният глава потвърди подкрепата си за Брекзит, чиито въпрос е в основата на предизборната кампания на Джонсън.

Не искам да се намесвам на парламентарните избори във Великобритания, увери Тръмп. Великобритания гласува на предсрочни избори на 12 декември.

Американският лидер също така увери, че Националната здравна служба на Обединеното кралство няма да бъде на масата за преговори, дори и ако Лондон предложи.

Запитан дали Националната здравна служба може да бъде включена на търговските преговори между Лондон и Вашингтон след Брекзит, Тръмп отговори, че изобщо няма да бъде предмет на преговори.

Пред журналисти в резиденцията на американския посланик Тръмп каза, че може да работи с лидера на лейбъристите Джереми Корбин, може да работи с всеки.

Вчера Корбин публикува съдържанието на отворено писмо, което е изпратил на Тръмп. Корбин иска уверение от американския лидер, че Националната здравна служба няма да бъде обсъждана на търговските преговори със САЩ.