При лошо време край бреговете на Индонезия потъна ферибот със свършило гориво, 26 души са в неизвестност, съобщи theguardian. Корабът е превозвал 43 души, когато се е преобърнал.

Новината за инцидента достигна до официални лица едва в събота, каза местният ръководител на търсене и спасяване Джунаиди - който като много индонезийци носи само едно име.

"Седемнадесет души бяха спасени живи от два влекача, които минаваха. Разположихме спасителен екип за търсене на изчезналите", каза той.

Най-малко 15 загинали при проливни дъждове в Южен Китай

Най-малко 15 загинали при проливни дъждове в Южен Китай

Сред жертвите има и деца

Група от 40 спасители са били в морето, търсейки оцелели, добави Джунаиди. Морските инциденти са често срещани в Индонезия, архипелаг в Югоизточна Азия от около 17 000 острова, където стандартите за безопасност често са слаби. Миналата седмица ферибот, превозващ повече от 800 души, заседна в плитки води край провинция Източна Нуса Тенгара и остана заседнал два дни, преди да бъде изхвърлен. Никой не е пострадал.

През 2018 г. повече от 150 души се удавиха, когато ферибот потъна в едно от най-дълбоките езера в света на остров Суматра.