Френският десен кандидат за президент Франсоа Фийон обяви, че е жертва на "лов на вещици" от журналисти, съобщава "Франс прес".

Фийон коментира нови разкрития, според които негов богат приятел му е купил скъпи костюми за хиляди евро. Френският политик беше атакуван от медия през януари, която разкри, че е използвал обществени средства, за да плати на жена си и децата си стотици хиляди евро за фиктивно наемане като парламентарни асистенти.

Фийон остава кандидат на „Републиканците” за президентския вот

Фийон остава кандидат на „Републиканците” за президентския вот

Ръководството на партията потвърди подкрепата си...

Аз съм обект на много атаки, които не могат да бъдат разглеждани като нещо друго освен някакъв вид "лов на вещици", някаква кампания срещу мен, оплака се политикът пред радио "Европа 1".

Как може да се обясни, че стотици журналисти, най-малко дузина, се ровят в боклука ми, за да намерят костюмите ми. Утре ще бъдат тениските ми и след това защо не и моето бельо, добави той.

Вестник Journal du Dimanche писа вчера, че анонимен благодетел е дал близо 50 000 евро на Фийон за дрехи от 2012 г.

Фийон: Никой не може да ме извади от изборите

Фийон: Никой не може да ме извади от изборите

Oбвиненият в корупция Фийон да се откаже от надпреварата

"Не е вярно, разбира се", защити се Фийон, след като беше запитан за материала на вестника, но призна, че негов "приятел" е платил за два костюма в края на февруари.

Фийон ще бъде привикан в сряда, за да му бъдат повдигнати обвинения за злоупотреба с обществени средства.

Социологическите проучвания показват, че 39-годишният центрист Еманюел Макрон ще спечели изборите на втори тур на 7 май.