Флашмоб, организиран от любители на хорови песни, евакуира МОЛ в Розвил, Калифорния, съобщиава lenta.ru, позовавайки се на местния телевизионен канал News 10.

Около 19.15 часа местно време снощи близо 5000 любители на хоровото пеене се събрали в търговския център Westfield Roseville Galleria Mall. Тъкмо, когато хорът запял "Алелуя" на Хендел, изпълнението им било прекъснато от обявената от администрацията на мола евакуация.

Охраната пояснила, че мнозина от посетителите почувствали вибрации в конструкцията на сградата, чули и съмнително скърцане.

Повече от 50 от гостите на търговския център сигнализирали за потенциалната опасност на телефон 911. Местните власти веднага изпратили противопожарни автомобили, линейки и полицейски коли.

От видео, заснето на мястото на инцидента, се вижда, че въпреки призивите за напускане на сградата хората не бързали да го направят, няма паника, а част от хористите дори продължавали да пеят.

При направената по-късно проверка на сградата станало ясно, че тя не е била разчетена за събирането на толкова хора на една място и това е станало причина за вибрации в пода и стените.