Френският министър на културата е хоспитализиран с COVID-19, последният разболял се висш служите, тъй като нацията е ударена от трета вълна коронавирусни инфекции, съобщава АП.

74-годишната Розлин Бачелот обяви, че се е оказала положителна и хоспитализацията й е била публично оповестена в сряда, точно когато министърът на заетостта Елизабет Борн напусна болницата.

Вирусът набира скорост във Франция, като отделенията за интензивно лечение в региона на Париж, Северна и Югоизточна Франция са препълнени.

Президентът Еманюел Макрон обяви във вторник, че Франция ще ускори кампанията си за ваксиниране

"Не сме имали толкова голям брой приемания в болници за 24 часа от началото на първата вълна", каза в сряда ръководителят на държавната болнична система Мартин Хирш.

Франция има над 93 000 смъртни случая, свързани с вируса, а в района на Париж степента на инфекция за 20 до 50-годишните е над 700 за 100 000 жители и още по-висока в бедния регион Сен-Сейнт-Дени на север и на изток, 800 за 100 000, според шефа на здравната система в района на Париж Аурелиен Русо.

Лекарите съобщават за все по-голям брой случаи на млади хора без други здравословни проблеми, влизащи в отделенията за интензивно лечение.

Макрон настоя Франция да ускори ваксинацията

Макрон настоя Франция да ускори ваксинацията

Франция си постави за цел да ваксинира 10 милиона души до средата на април и 30 милиона