Франция търси лечение срещу Covid-19. Държавата прави тестове с вливане на кръвна плазма. Едни от първите пациенти в страната дадоха свой "материал" за тестовете. Ще се пробва вливането на кръвна плазма, съдържаща антитела след преболедуване от вируса. 60 болни са включени в клиничните тествания.

На З0 пациенти ще бъде влята кръвна плазма, а 30 ще бъдат тествани с плацебо. В това време Франция се опитва да се снабди с предпазни маски, тъй като почти всички останали държави изпитва затруднения около липсата на предпазни средства. Над 10000 души са починали във Франция от коронавирус. Строгите мерки за противодействие на пандемията най-вероятно ще бъдат удължени, пише Le monde.

Нов скок на жертвите във Франция – 1417 за денонощие

Нов скок на жертвите във Франция – 1417 за денонощие

11 059 нови случая на заразяване

Извънредното положение във Франция бе обявено до 15 април. От началото на пандемията починалите в страната са 10 328. Страната изпитва сериозен недостиг и на медицински кадри, затова и пенсионираните медици са "мобилизирани" да се включат и да помогнат в лечението на заразените. Източник от френските здравни власти коментира пред изданието, че все още е рано да се говори, че пандемията отшумява.

Вътрешният министър Кристоф Кастане въведе нови мерки, сред които : забранява се спортът на открито между 10.00-19.00 часа. Това бе един от разрешените поводи за излизане от вкъщи заедно с посещение при лекар, до магазина или аптеката. Спортуващите навън ще могат да поддържат форма преди 10.00 часа и след 19.00 часа.