Сирийски бунтовнически командир обяви, че свързаната с „Ал Кайда” групировка „Фронтът ал Нусра” е иззела леко стрелково оръжие и муниции от подкрепяна от Запада група в Северозападна Сирия, цитиран от Ройтерс.

Но според Ахмед ал Сеуд те не са успели да се сдобият с ръчни противотанкови гранатомети (РПГ).

Нусра взе само леки оръжия и муниции. Всички наши оръжия са тук с изключение на един сандък. РПГ-тата и минометите не са взети, изтъкна командирът, който ръководи Тринадесета дивизия.

Базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права информира вчера, че терористичната групировка е превзела бази и иззела оръжия, включително американски противотанкови гранатомети от Тринадесета дивизия, която се бие под знамето на Свободната сирийска армия.

„Фронтът ал Нусра” обвини бунтовници, че са извършили изненадващи атаки срещу бази на групировката в град Марат ал Нуман в провинция Идлиб, Северозападна Сирия. При нападенията са заловени и ислямски екстремисти.

Често групировката предприема офанзива заедно с други бунтовнически групи.

Междувременно СиЕнЕн съобщи, че американски гражданин, биещ се за ДАЕШ („Ислямска държава”), е задържан в северната част на Ирак, след като напуснал територии в Сирия, които са контролирани от терористичната организация.

Заловеният е носел американски паспорт. Той е хванат до Синджар и е предаден на кюрдските власти в региона.