Правителството на Германия обеща да отпусне най-малко 460 милиарда евро за подпомагане на икономиката от въздействието, което коронавирусът ще окаже, информира АП.

Франция компенсира 99% от работниците, изгубили заплатите си заради коронавируса

Франция компенсира 99% от работниците, изгубили заплатите си заради коронавируса

Франция забрани пътуванията, затвори училищата и наложи други мерки

Германският икономически министър Петер Алтмайер заяви, че правителството няма да ограничи помощта за всеки гражданин на страната - от таксиметровите шофьори до големите компании - за предотвратяване на трайна вреда върху икономиката от коронавируса.

Финансовият министър Олаф Шулц отбеляза, че финансовата криза от 2008 г. дава важни уроци за днешната ситуация.

Испания постави под карантина пет града заради коронавируса

Испания постави под карантина пет града заради коронавируса

Ограничението ще продължи поне 14 дни

"Ще използваме всички инструменти, които имаме в наличност", каза той на пресконференция с Алтмайер.

Шолц отбеляза пред журналисти в Берлин, че благодарение на спестяванията през последните години правителството има възможност да отдели големи средства за прилагане на необходимите мерки. Той поясни, че може да бъдат осигурени данъчни облекчения на компаниите и за смекчаване на трудовите регулации.

Не искаме да правим неща с половинчати мерки, изтъкна министърът. По думите му правителството ще осигури неограничени заеми на засегнатите от коронавируса компании.

По последни данни на Университет "Джон Хопкинс" повече от 135 000 души в над 120 държави са носители на коронавируса. Близо 5000 души са починали, а 69 000 са се възстановили.

Можете да следите случаите на коронавирус по света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".