Най-силният български тенисист Григор Димитров е заразен с коронавирус. Новината съобщи самият той в профила си в Инстаграм.

Той е дал положителен тест след завръщането си в Монако. След като е научил резултата, той е решил да огласи новината, з ада предпази хората, които са били в контакт с него.

"Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен през последните дни, ще си направи тест и ще вземе нужните предпазни мерки. Много съжалявам, ако съм навредил на някого. Сега съм обратно у дома и се възстановявам. Благодаря ви за подкрепата и, моля ви, останете на сигурно място и бъдете здрави." - споделя тенисистът.

117 новозаразени с COVID-19 у нас и 6 починали в събота

117 новозаразени с COVID-19 у нас и 6 починали в събота

Нараства броят на българите, приети в болница - 322

В сръбските медии се появиха публикации, че след края на тенис турнира в Белград, в който участва Гришо, е имало парти в нощен клуб. На снимки от събитието, че вижда, че домакинът състезанието Новак Джокович се забавлява с колегите си, сред които е и нашият сънародник.

Впоследствие беше съобщено, че Джокович е бил в контакт с баскетболиста от "Партизан" Никола Янкович, който е заразен с коронавирус.

По-рано днес беше съобщено, че Григор Димитров няма да продължи участието си в турнира "Адрия тур" в Задар, Хърватия, след като още на мача срещу Борна Чорич в събота изглеждаше неразположен.

След като се разбра за положителната проба на Гришо, финалът на турнира беше отменен.