В резултат на масирана DDoS атака сайтът на активистката група на Джулиан Асандж -Anonymous, вече почти всеки ден работи с прекъсване, а един от интернет форумите, който предлага възможност за прикачване на файлове и изображения - не работи вече няколко часа.

Групата Anonymous през последните месеци придоби особена популярност, тъй като чрез хакерски атаки нарушаваше работата на сайтовете на влиятелни корпорации като Visa, Mastercard и Amazon, съобщава БиБиСи.

Все още е неизвестно кой стои зад атаката срещу сайта на Anonymous и дали е отмъщение от жертвите на „хакнатите организации."

Името на Джулиан Асандж нашумя особено след скандалните публикации на Уикилийкс от края на месец ноември, когато бяха оповестени 250 хиляди документа на американски дипломати. Преди това пък на скандалния сайт бяха поместени материали за въоръжените конфликти в Афганистан и Ирак.

Джулан Асандж беше арестуван от лондонските полицаи, след като отишъл и сам се предал. Той бе издирван за изнасилване и сексуален тормоз на две жени в Швеция. Тогава съдът отказа да го пусне под парична гаранция от 300 хиляди долара.

На 14 декември Асандж бе освободен под гаранция.

В интервю с журналист от The Times 39-годишният австралиец отново отхвърли обвиненията по негов адрес: „Аз не съм водил безпорядъчен полов живот, аз просто наистина обичам жените", заяви Асандж.

Той за пореден път подчерта, че според него шведските власти или спецслужби са разпространили невярна информация по негов адрес, за да го очернят.