Илън Мъск продаде огнепръскачки за 10 млн. долара, съобщава "Ройтерс". Човекът зад компанията за производство на електрически автомобили Tesla и космическата компания SpaceX - Илън Мъск - продаде всички 20 хил. огнепръскачки, произведени от Boring Company за събиране на средства. Преди това Мъск продаде 50 хил. бейзболни шапки на компанията.

Последната схема за набиране на средства идва във време, когато финансовите анализатори и инвеститори в Тесла се чудят дали Мъск ще трябва да търси още милиарди долари за финансирането на електрическия производител на автомобили, тъй като се бори да изпълни обещанията си за производство.

"Когато се случи апокалипсисът на зомбита, ще се радвате, че сте закупили огнестрелно оръдие", публикува в профила си в Twitter Илън Мъск. "Работи срещу орди от немъртви или ви връщаме парите обратно!" е друг негов пост.

Всяка огнепръскачка ще пристигне при получателя си с безплатен пожарогасител и купувачите трябва да се съгласят с определени условия, преди да получат устройството през пролетта.