Иранският лидер Аятолах Али Хаменей предупреди ООН, че страната му ще развива ядрената дейност извън международната регулация, ако Съветът за сигурност на ООН продължи да настоява страната да спре обогатяването на уран.

До днес ние се съобразявахме с международната регулация" съобщи Хаменей и допълни: „Но ако те предприемат незаконни мерки, ние ще направим същото".  

Хаменей не уточни, какви „незаконни мерки" би предприел Техеран, ако ООН наложи нови санкции заради обогатяването на уран, което според Запада се използва за производство на оръжие.

Лидерът на Иран акцентира, вероятно визирайки САЩ, че Иран ще „използва всички свои капацитети, за да се бори с врагове си, ако неговата страна бъде атакувана".

Ако те искат да ни заплашват със заплахи и с използването на сила и насилие, те непременно трябва да са наясно, че както иранската страна, така и иранските власти ще използват всички възможни средства срещу враговете си", каза Хаменей в изявление по случай първият ден на Невруз, или персийската нова година.