15 милиона души във Флорида и почти 1 милион в Джорджия остават без ток след опустошителното преминаване на урагана "Ирма" в югоизточната част на САЩ, съобщават USA Today, ABC, АП и други американски медии.

"Ирма" създаде проблеми и с пощите в САЩ

"Ирма" създаде проблеми и с пощите в САЩ

Обработката и доставките на пратки е прекъсната заради щетите от бедствието

Ураганът, отслабнал до тропическа буря още вчера, продължава да създава проблеми в този район на САЩ. "Ирма" връхлетя Флорида в неделя като категория 4 с пориви на вятъра близо 200 километра в час.

Природното бедствие отне живота на шестима души във Флорида, трима в Джорджия и един в Южна Каролина. Други най-малко 37 души са загинали в Карибите, включително десетима в Куба.

Флорида се възстановява след стихията „Ирма”

Флорида се възстановява след стихията „Ирма”

Възстановяване на електроснабдяването, ремонти...

"Ирма" наводни улици, изкорени дървета, прекъсна електропреносната мрежа, събори къщи и строителни кранове във Флорида.

В САЩ природното бедствие засегна Флорида, Джорджия, Северна Каролина, Южна Каролина и Алабама.

Най-малко 10 загинали заради урагана "Ирма" в Куба

Най-малко 10 загинали заради урагана "Ирма" в Куба

Общо 38 стават жертвите на Карибите

В същото време властите в северната част на Флорида кийс вече позволяват на жителите да се върнат след евакуацията. Частично са отворени и летищата.

Междувременно ураганът "Хосе" е в западната част на Атлантическия океан, на около 500 километра североизточно от островите Търкс и Кайкос.

Американският Национален център за наблюдение на ураганите прогнозира до събота ураганът да отслабне до категория едно с пориви на вятъра под 150 километра в час. Потенциален удар от "Хосе" не се очаква до следващата седмица.