Испанските власти задържаха яхта, за която се твърди, че е собственост на изпълнителния директор на руската държавна петролна компания "Роснефт" Игор Сечин, съобщава "Ройтерс".

По данни на испанското министерство на транспорта яхтата Crescent на стойност 600 милиона долара е била задържана в Тарагона.

135-метровият кораб е акостирал в Испания през ноември 2021 г. и е регистриран на Каймановите острови. Задържането му е последното от поредица конфискувания на активи, собственост на хора, близки до руското правителство, от властите в САЩ, Обединеното кралство и ЕС.

Италия арестува яхтата на още един руски олигарх

Италия арестува яхтата на още един руски олигарх

Тримачтовата яхта "А" е с дължина 143 метра и струва около 530 милиона евро

Яхтите, собственост на руски олигарси, бяха в центъра на вниманието на властите в Европа с няколко подобни ареста в целия континент през последните седмици.

По-рано днес стана ясно, че Италия е иззела имот на руския бизнесмен Петр Олегович Авен.

Преди дни пък задържаха яхтата "А", собственост на руския бизнесмен Андрей Мелниченко, срещу когото също бяха наложени санкции от ЕС.

Италианската полиция съобщи за още два такива ареста - яхтите на олигарсите Алексей Мордашов и Генадий Тимченко.

Германските власти пък запорираха яхтата на друг приближен на руския президент Владимир Путин - Алишер Удманов. Във Франция беше арестувана яхтата на шефа на "Роснефт" Игор Сечин.

Италианската  полиция конфискува луксозни яхти на руски олигарси

Италианската полиция конфискува луксозни яхти на руски олигарси

Заради нападението на Москва срещу Украйна...