Испания отбеляза рязък спад на новите коронавирусни инфекции във вторник с 8 257 нови случая, предаде Анадолската агенция.

В същото време обаче, Министерството на здравеопазването потвърди за 442 нови смъртни случая, което е вторият най-голям регистриран скок през втората вълна на пандемията в страната.

Хоспитализациите също леко са намалели във вторник.

Спадът на новозаразените се дължи до голяма степен на ограниченията, въведени от властите.

Правилата са различни във всеки регион и в няколко части на Испания са затворили предприятия като барове и ресторанти, за да намалят възможностите за разпространение на вируса.

Испания ваксинира своите 47 млн. граждани на три вълни, от януари до лятото

Испания ваксинира своите 47 млн. граждани на три вълни, от януари до лятото

2,5 млн. души са приоритетни за първата партида ваксини

Припомняме, че испанският здравен министър Салвадор Ила по-рано обяви, че Испания ще може да ваксинира своите 47 милиона жители срещу коронавируса на три вълни, започвайки през януари и завършвайки "през летните месеци".

Около 2,5 милиона души, включително обитатели и персонал в домове за възрастни хора, здравни работници и хора в зависимост, ще бъдат приоритетни за първата партида ваксини, която Испания очаква да прилага между януари и март, каза Ила в петък.

Икономическата криза продължава да се задълбочава за много хора. Изследване, публикувано от Банката на Испания, изчислява, че между 6% и 10% от бизнеса няма да оцелеят от пандемията поради финансова несъстоятелност.

Особено тежко е положението за малкия бизнес в сектора на хотелиерството.

Испания готви затягане на мерките за Коледа

Испания готви затягане на мерките за Коледа

Ограничение до 6 души за коледни и новогодишни партита

Докладът предполага, че БВП на Испания ще спадне с 11,6% през 2020 г. и ще се възстанови до нивата преди пандемията до 2023 г.