Италия влезе в тридневна блокада в опит да спре случаите на коронавирус, които се увеличават преди Великден. Сега всички региони са в "червената зона" - най-високата степен на ограничения, предаде Evening Standart.

Понастоящем движението, което не е от съществено значение, е забранено, но на хората е позволено да споделят великденска трапеза у дома с други двама пълнолетни лица.

Църквите остават отворени през уикенда, но на поклонниците се препоръчва да посещават богослужения в собствените си региони. След празничния уикенд няколко региона ще останат в ограниченията на "оранжева зона" или "червена зона" до края на месеца.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че страната планира да засили темпото на имунизацията срещу коронавирус (COVID-19), за да поставя половин милион ваксини на ден до края на април.

Смъртни заплахи за здравния министър на Италия заради подкрепата му за локдауна

Смъртни заплахи за здравния министър на Италия заради подкрепата му за локдауна

Иначе той се радва на висока популярност сред обществото

Този темп трябва да бъде достигнат до последната седмица на април, увери комисарят за борбата с пандемията Франческо Филюоло пред "Кориере дела сера".

Очаква се доставките на ваксини да нарастват постепенно през април, посочи той.

Ако Италия постигне целта от половин милион до края на месеца, страната би могла да приключи ваксинацията през септември, отбеляза още Филюоло.

Италия също така планира да включи бизнеса, а Филюоло каза, че 420 производствени обекта могат да станат част от ваксинационната кампания, като заяви, че компаниите също имат силно желание да ваксинират служителите си. Това трябва да започне в края на май.

Италия планира да поставя 500 хил. ваксини дневно до края на април

Италия планира да поставя 500 хил. ваксини дневно до края на април

Така Италия би могла да приключи ваксинацията през септември

Наскоро Италия постигна скорост от 280 000 ваксинации на ден.

До момента от началото на епидемията са в страната са починали над 110 300 души.

През изминалото денонощие са регистрирани близо 22 000 новозаразени и около 480 починали от COVID-19.