Втора седмица издирват 19-годишната българка Геновева в Атина, пише Български новини. Момичето излязло да разходи кученце, но четириногото се върнало без стопанката.

От българската медия установили, че няма институция в Гърция, която да разпространи снимката на детето. От фондация „Усмивката на детето“ категорично отговориха, че могат да съдействат, ако детето е до 18 години.

За да бъде обявен Silver Alert (програма за уведомяване на изчезнали хора) изчезналият трябва да бъде над 60 години или да има прокурорско разпореждане.

19-годишната Геновева се оказва извън двете възрастови граници и вече втора седмица снимката й не може да бъде разпространена и чака ред някъде по институции.

Припомняме, че 19-годишната Геновева Иванова Белева изчезна в района на квартал „Метаксургио“, където живее с родителите си. Тя е излязла без телефон да разходи кученце и повече не се е върнала.

Умоляват се всички, които имат информация да се обадят на телефон 100 в полицията в Гърция или да пишат на редакционния мейл на „Български новини“ newsbge@gmail.com.