Предполагаемо сексуално нападение над 15-годишно момиче от петима или шестима мъже е предавано на живо във Фейсбук, според полицията в Чикаго. Това съобщава Би Би Си.

Около 40 мъже са заявили, че са гледали предаването в един момент, но никой от тях не е съобщил за инцидента на полицията.

Говорителят на полицията заяви, че властите първо са научили какво се е случило, след като майката на момичето информирала ръководителя на полицията, когато той напускал участъка.

Детективи са разпитали няколко души, но не са извършени арести.

Видеото е било премахнато.

Момичето, което било в неизвестност за ден, сега е открито от детективите и върнато при семейството й. Майка й заявила, че дъщеря й изглеждала изплашена на кадрите. Жената допълнила, че било толкова отвратително.

"Просто е ужасно", заяви жената във вторник сутринта преди дъщеря й да бъде намерена. Тя допълни, че е убедена, че и техният ден ще дойде.

Шефът на полицията в Чикаго Еди Джонсън заяви, че е бил видимо разстроен, след като майката на момичето му показала снимки от видеото.

Роднина на момичето Реджиланд Кинг заяви, че той е последният човек, който я е виждал преди предполагаемото нападение. Двамата посетили заедно църква в неделя.

"Никой не заслужава това. Никой човек не заслужва това да му се случи", заяви той пред местна медия. Той допълни, че подозира, че местни бандити са извършили атаката.

След като момичето било намерено, е отведено в болница с наранявания по лицето.

Говорителят на полицията в Чикаго пусна в Туитър, че полицията е постигнала добър напредък в идентифицирането на нападателите.

Извършват се разпити, но няма официален заподозрян все още, уточни прокурорът.

"Престъпления като това са отвратителни и ние не позволяваме такъв тип съдържание във фейсбук", заяви говорителка на компанията. Тя допълни, че имат отговорност хората да са в безопасност във фейсбук много сериозни и ще премахват видеа, които показват сексуални нападения и са споделени, за да разпространяват насилие.

През януари полицията в Чикаго арестува четирима души след инцидент, при който мъже бяха пуснали на живо нападение във фейсбук.