Израел и Хамас са постигнали споразумение за прекратяване на огъня след възникналото през последните 12 часа насилие, пише "Таймс ъв Израел".

Тел Авив все още не е потвърдил информацията. Палестинска медия информира, че последната ескалация между Хамас и Израел е приключила. Представители на палестинската групировка обявиха, че с помощта на посредничеството на Египет е постигнато споразумение за спиране на огъня и за успокояване на ситуацията.

Поредна ракетна атака срещу Израел от Газа

Поредна ракетна атака срещу Израел от Газа

Няма данни за жертви и ранени, както и за сериозни материални щети

Въоръжените сили на Израел нанесоха въздушни удари в Ивицата Газа в отговор на нападение с ракети към Тел Авив вчера вечерта. Израелската армия е ударила обект на Хамас с безпилотни самолети.

"Ислямски джихад" обяви, че групата ще прекрати огъня, ако Израел престане с агресията си срещу палестинския народ.

Израелски медии също съобщават, че е сключено примирие благодарение на Египет.

В същото време палестинският комитет, който организира ежеседмичните протести на границата на Газа с Израел реши да "отложи" днешните демонстрации.

Израел удари Газа след ракетна атака

Израел удари Газа след ракетна атака

Армията е поразила цели на радикалното палестинско движение Хамас

Най-малко 9 ракети бяха изстреляни към израелски гранични градове. Израелската армия оценява ракетното нападение към Тел Авив като грешка. Това е първото ракетно нападение към Тел Авив от войната през 2014 г. "Железен купол" е свалил 6 ракети. Армията на еврейската държава е поразила общо 100 цели.

Няма информация за пострадали хора.