Армията на Израел е изстреляла ракета "Пейтриът" по безпилотен самолет, който се е приближавал от Сирия към въздушното пространство на еврейската държава. В резултат на изстрелването на ракетата дронът се отдалечил от границата, съобщават израелските медии.

Израелската армия уточни, че не може да установи дали безпилотният самолет е бил ударен. "Няма да допуснем нарушаване на въздушния ни суверенитет", подчертаха израелските военни.

По-рано жители на Горна Галилея в северната част на Израел са съобщили, че са чули експлозия и са видели пътека от дим в небето.

Руската авиация бомбардира югозапада на Сирия, въпреки призива на ООН

Руската авиация бомбардира югозапада на Сирия, въпреки призива на ООН

Най-малко 20 удара срещу град Бусра ал Харир...

През уикенда сирийската армия и нейните присъдружни сили, включително Русия, удариха контролирани от бунтовници райони в стратегически регион в югозападната част на страната, граничещ с Йордания и Голанските възвишения, които са окупирани от Израел. Хиляди цивилни са избягали в по-безопасни райони, контролирани от опозицията по границата с Йордания и Израел.

Офанзивата на сирийската армия заплашва да разруши зона за деескалация, която беше договорена между САЩ и Русия през миналата година и рискува да въвлече Вашингтон още повече във войната в Сирия.