Държавната новинарска агенция на Ливан съобщи, че израелски военни самолети са атакувари палестинска база в източната част на страната, близо до границата със Сирия.

В информацията се уточнява, че тази сутрин в рамките на няколко минути са били извършени три въздушни удара, като е била поразена база на подкрепяна от Сирия групировка, известна като Народен фронт за освобождение на Палестина - Генерално командване.

Засега няма коментар от страна на Израел за удара, който според агенцията е бил извършен близо до ливанското село Кусая в източната долина Бекаа.

Свалиха два израелски дрона в Ливан

Свалиха два израелски дрона в Ливан

Само часове, след като Израел предотврати атака с дронове от Сирия

Ударът идва на фона на засиленото напрежение в региона и ден след като предполагаем израелски безпилотен самолет се разби в крепостта на ливанската радикална групировка "Хизбула" в южната част на столицата Бейрут, докато друг избухна и се разби в близост.

Въздушни удари от страна на Израел срещу палестински групировки в Ливан, като тази, са редки през последните години.

Междувременно "Асошиейтед прес" съобщи, че израелски самолети са нанесли въздушни удари срещу военни позиции на радикалното палестинско движение "Хамас" в Ивицата Газа, след като оттам са били изстреляни три ракети срещу Южен Израел. Израелската армия уточни, че мишена на въздушните удари е бил офис на командир на "Хамас" в южната част на Газа. Не се съобщава за жертви.