Армията на Израел удари позиции на сирийската армия до границата след обстрел по еврейската държава, информира "Таймс ъв Израел".

Сирийската държавна агенция САНА съобщи, че двама души са с леки наранявания след удари на израелската армия по наблюдателни постове.

В петък вечерта израелски бойни хеликоптери са поразили няколко военни цели на сирийската армия в Южна Сирия в отговор на изстреляни снаряди по Израел по-рано през деня, обявиха от израелската армия. Военните добавиха, че мишените включват наблюдателни постове и инструменти за събиране на разузнавателна информация.

Арабски медии съобщават, че ракети са ударили батареи за противовъздушна отбрана близо до Кунейтра на сирийската част на Голанските възвишения.

В петък сутринта имаше експлозии по границата и шрапнели удариха жилище и автомобил на израелската страна на град Майдал Шамс, нанесени са малки щети. Като причина се посочва стрелба по балон за наблюдение на израелската армия или артилерийски обстрел от Сирия към Израел.

Израелската армия държи сирийския режим отговорен за стрелбата по Израел, обяви армията и подчерта, че ще продължи да отговаря на всяко нарушение на израелския суверенитет.