Министерството на здравеопазването на Израел съобщи, че 152 000 ваксини срещу коронавирус са поставени за ден, пише "Таймс ъв Израел".

В същото време еврейската държава отчете най-много случаи на заразени с вируса от началото на октомври, което подчертава надпреварата между вируса и имунизацията.

Израел може да бъде първата държава, излязла от пандемията

Израел може да бъде първата държава, излязла от пандемията

Нетаняху е доволен от ваксините и блокадите

Правителството си постави за задача до края на седмицата да започне ежедневно ваксиниране на 150 000 израелци.

На път сме към един милион ваксинирани, написа в "Туитър" здравният министър Юли Еделщайн и добави, че до момента са ваксинирали общо 650 000 души.

Израел налага трета национална блокада заради COVID-19

Израел налага трета национална блокада заради COVID-19

Мерките влизат в сила от неделя и ще важат 14 дни

Израел засили имунизацията на фона на трета национална блокада, която влезе в сила в неделя заради ръста на новите случаи.

Министерството на здравеопазването потвърди 5583 нови случая във вторник - най-високото ниво от началото на октомври, когато бе въведена втората блокада.

Общо в страната има 414 447 заразени, от които 40 929 са активни, 609 души са в тежко състояние, а 154 на апаратно дишане.

5,7% са положителните тестове от 97 395.

Израел започна да ваксинира на 20 декември, като първоначално се фокусираха върху здравните работници, хората на възраст над 60 г. и рисковите групи.

Целта е да бъдат ваксинирани по 150 000 души на ден. Премиерът Бенямин Нетаняху обяви, че Израел си е поставил за задача 2,25 милиона израелци от 9,2 милиона население да бъдат ваксинирани до края на януари.

Канал 12 съобщи в понеделник вечерта, че Израел очаква да получи 3,8 милиона дози от ваксината на Pfizer до четвъртък, които са достатъчни за ваксинирането на 1,9 милиона души.