Мартин Селмайер, ръководител на кабинета на председателя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, отрече да седи зад изтичането на информация от работната вечеря между Юнкер и премиера на Великобритания Тереза Мей, която се проведе миналия понеделник, 16 октомври.

Лондон и Брюксел ускоряват преговорите за Брекзит

Лондон и Брюксел ускоряват преговорите за Брекзит

Мей и Юнкер "вечеряха Брекзит"

Според Селмайер информацията цели да натопи Европейския съюз и да опорочи конструктивния диалог между Брюксел и Лондон за излизането на Великобритания от ЕС.

Припомняме, след срещата между двамата германският вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" публукива материал, според който председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е заявил пред свои сътрудници, че Брекзит не се отразява добре на британският премиер Тереза Мей - тя изглеждала "унила", с тъмни кръгове под очите си. Според материала Мей е обяснила на Юнкер, че във Великобритания приятели и врагове се опитват да я свалят от власт.

"Унилата" Тереза Мей загуби съня си, обяви Юнкер

"Унилата" Тереза Мей загуби съня си, обяви Юнкер

Имала дълбоки тъмни кръгове под очите си

Ръководителят на кабинета на Юнкер беше обвинен за изтичането на информацията от Ник Тимати, който беше един от най-приближените до Мей съветници, преди да подаде оставка след изборите на Острова. Според Тимати "след конструктивната среща на [Европейския] съвет Селмайер прави това. Напомня, че има хора в Брюксел, които не искат сделка".

От своя страна в пост в социалните мрежи Селмайер категорично отрича обвинението и заявя, че нито той, нито друг член от екипа на Жан-Клод Юнкер е давал детайли за деловата вечеря между Юнкер и Мей пред германски вестници. Информацията в материала била изцяло фалшива.

Брекзитът е пред втората фаза

Брекзитът е пред втората фаза

Тереза Мей и Ангела Меркел спорят за пари