Канада спря полетите до Мексико и Карибите поне до 30 април, обяви премиерът Джъстин Трюдо като част от новите ограничения за пътуване. Пътуващите, пристигащи в Канада, също така трябва да бъдат поставени под карантина за своя сметка в хотел и да преминат задължителни тестове за COVID-19 при кацане на летищата.

"След това пътниците ще трябва да чакат три дни в одобрен хотел за резултатите от тестовете си, като всички разходи ще са за тяхна сметка - общо над 2000 долара", заяви Трюдо в петък. Общата цена включва цената на PCR теста, сигурността, храната и престоя в хотела. На тези с отрицателни тестове ще бъде позволено да останат под карантина у дома, но под засилено наблюдение от държавни служители.

Мексико с нов COVID-19 рекорд

Мексико с нов COVID-19 рекорд

Близо 28 000 заразени през изминалото денонощие

Тези, които имат положителен тест, ще бъдат прехвърлени в държавно съоръжение за карантина, каза Трюдо. Канада вече изисква входящите пътници да бъдат под карантина за две седмици и да представят отрицателен тест три дни преди пристигането.

Припомняме, че забраната за несъществените пътувания между Канада, Мексико и САЩ беше удължавана няколко пъти. Мексико вече изпревари Индия като третата държава в света с най-висока смъртност от коронавирус.