Канадското правителство реши да затвори границите. Рестриктивната мярка е във връзка с продължаващото разпространение на коронавируса. Това обяви премиерът на Канада Джъстин Трюдо. Той направи специално обръщение към нацията, което беше излъчено от всички местни медии.

"Затваряме границите" - каза Джъстин Трюдо.

Премиерът на Канада е под карантина

Премиерът на Канада е под карантина

Съпругата на Трюда е с грипоподобни симптоми след пътуване до Британия

" Забраняваме на неграждани на Канада и на тези, които нямат разрешение за пребиваване, да влизат в Канада", уточни Трюдо. Премиерът заяви, че границата ще бъде отворена за дипломати, членове на семейството на канадски граждани, екипажи на самолети и американски граждани. В същото време Трюдо подчерта, че границата със САЩ ще остане отворена, но само за канадци и американци.

Европейските страни ограничават придвижването към териториите си заради коронавируса

Европейските страни ограничават придвижването към териториите си заради коронавируса

И Русия ограничи влизането в страната и полетите си до ЕС

В същото време от 18 март само четири летища ще приемат международни полети. Това са Ванкувър, Калгари, Монреал и Торонто. Също така на авиокомпаниите ще бъде забранено да превозват пътници, които имат първите признаци на заболяване, и всички, на които е разрешено да влязат в страната, ще трябва да бъдат в карантина за 14 дни.

Трюдо е под карантина от миналата седмица, след като съпругата му Софи се зарази с коронавируса.

Коронавирусът засегна и френския парламент

Коронавирусът засегна и френския парламент

15 са заразените депутати до момента

Първият случай на зараза с коронавируса в Канада беше регистриран на 25 януари, в момента повече от 320 души са заразени, един от тях е починал. Повечето от заразените пристигнаха в страната от Китай, Иран и Египет.