Китай отчете спад на новите случаи на коронавирус в страната за четвърти пореден ден. Страната предприе действия като затваряне на границите за чужденци и съкрати международните полети в опит предотвратяване на втора вълна на инфекции, съобщават медии.

Япония затваря границите си за граждани на САЩ, Китай и Южна Корея

Япония затваря границите си за граждани на САЩ, Китай и Южна Корея

Забраната вече е в сила за гражданите на 21 европейски страни

Националната здравна комисия обяви в съобщение днес, че в неделя са регистрирани 31 нови случая на коронавирус, включително само един случай на местно ниво. В събота бяха регистрирани 45 случая. Повечето от внесените от чужбина случаи на заразени са китайски граждани, много от тях студенти.

Правителството призова фирмите и заводите да подновят работа, докато в същото време прие различни фискални и валутни стимули за възстановяване на икономиката, която се очаква сериозно да се свие през първото тримесечие на тази година.

Китайският президент Си Дзинпин отбеляза, че правителството ще подпомогне средния и малкия бизнес.

Учени в Китай откриха материал, който убива коронавируса

Учени в Китай откриха материал, който убива коронавируса

Разработили наноматериал, който "може да абсорбира и деактивира" вируса

В Китай има повече от 82 000 случая на коронавирус, починали са над 3300 души, а близо 76 000 са се възстановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 638 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 30 000. Регистрирани са случаи в 202 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 724 000 случая и над 34 000 починали в 177 държави, възстановили са се над 150 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".