Турските власти решиха да затворят границата с Иран поради увеличаването на броя на заболяванията, причинени от коронавируса в Ислямска република. Това се посочва в изявление на турското министерство на вътрешните работи, цитирано от ТАСС.

"Турско-иранската граница е затворена заради коронавирус", заяви телевизионен канал Haber.

Според турския министър на здравеопазването Фахреттин Коджи, Анкара временно спира транспортните връзки със съседна страна. Тези ограничения ще засегнат самолети, влакове и граничните преминавания по пътищата.

8 починали и 43 души заразени с коронавирус в Иран

8 починали и 43 души заразени с коронавирус в Иран

За съжаление трима от тези 15 души починаха

Кувейт забрани кораби от Иран да акостират в пристанищата на емирството поради избухването на коронавируса, съобщава "Ал Арабия".

Властите на Кувейт разглеждат това решение като мярка за предотвратяване на разпространението на вируса, който отне живота на няколко души в Ислямска република.

Властите на емирството обявиха и спиране до последващо уведомление на въздушни връзки с Иран. Националната авиокомпания Kuwait Airways планира да организира няколко полета до Мешхад, за да евакуира повече от 700 свои граждани от Иран.

В неделя властите на Афганистан решиха временно да спрат въздушните и наземните комуникации с Иран, също поради разпространението на коронавируса, съобщава "Толо нюз", с позоваване на Съвета за национална сигурност в Афганистан.

Информацията за първите случаи на заразени с коронавирус в Иран, се появи на 19 февруари. Според официални данни сега броят им е достигнал 43 души, осем от тях са загинали.

Извън Китай са открити случаи на инфекция в 27 страни. Китайските власти регистрираха 2442 смъртни случая в страната, почти 22,9 хиляди души са се възстановили, броят на заразените е близо 77 хиляди.

Италия постави под карантина градове заради коронавируса

Италия постави под карантина градове заради коронавируса

По-късно стана ясно, че броят на заболелите от коронавирус в Ломбардия е нараснал до 89. Така в страната има над 100 случая.