33-годишен германец вероятно е бил първият европеец с коронавирус, който го е предал.

Това пише италианският всекидневник "Кориере дела сера", позовавайки се на писмо на германски експерти, публикувано в сряда в журнала New England Journal of Medicine.

Първи смъртен случай от коронавирус в Швейцария

Първи смъртен случай от коронавирус в Швейцария

Починала е 74-годишна жена

Според германските лекари на 24 януари 2020 г. 33-годишен германски бизнесмен получил симптоми като възпалено гърло, втрисане и мускулни болки. На следващия ден вдигнал температура от 39,1 градуса, а също така започнал да кашля. До вечерта на следващия ден мъжът се е почувствал по-добре и се върнал на работа на 27 януари.

На 20 и 21 януари, преди да получи симптомите, мъжът участвал на срещи с китайски бизнес партньор до Мюнхен. Бизнес партньорът, жител на Шанхай, е посетил Германия между 19 и 22 януари.

Ким Чен-ун пожела здраве на южнокорейците заради коронавируса

Ким Чен-ун пожела здраве на южнокорейците заради коронавируса

Севернокореецът е уверен, че Южна Корея ще се справи с вирус на своята територия

Лекарите пишат, че по време на престоя й в Германия жената не е показала някакви признаци или симптоми на инфекция, но се разболяла на път за Китай, където на 26 януари е установено, че е заболяла от коронавируса. Жената веднага информирала компанията за заболяването й. След това е установен контакт с 33-годишния германец, който е бил изпратен за допълнителни изследвания в отделение за инфекциозни заболявания в Мюнхен.

На 28 януари още трима служители на компанията са прихванали вируса. Никой от четирите потвърдени случая не е показал сериозни здравословни проблеми.

Този случай на коронавирус е диагностициран в Германия и предаден извън Азия, пишат експертите и допълват, че е важно да се отбележи, че вирусът е предаден по време на инкубационния период.

Коронавирусът предизвика паническо изкупуване на тоалетна хартия и маски по света

Коронавирусът предизвика паническо изкупуване на тоалетна хартия и маски по света

Рафтовете с тоалетна хартия, хигиенни продукти и хирургически маски от Япония до Франция и САЩ са празни

Можете да следите случаите на коронавирус по света на инфографиките на Университет "Джон Хопкинс".