Бури и силни дъждове в сряда нарушиха графика на полетите на Източното крайбрежие на САЩ. Закъсненията при заминаване на летищата в региона надвишават два часа, съобщи на своя уебсайт Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA).

Според него най-сериозната ситуация се е развила на летищата в Ню Йорк и съседния щат Ню Джърси. Закъсненията при заминаването на полетите от летището на Джон Ф. Кенеди са час и половина, тази цифра се увеличава, предупреди ФАА. На международното летище Либърти в Нюарк (Ню Джърси) самолетите тръгват със закъснение от два часа и 45 минути, докато пътниците в Ла Гуардиа очакват да излитат за два часа и 30 минути.

Подобна ситуация се наблюдава на летищата във Филаделфия (Пенсилвания), Балтимор (Мериленд) и Дълас. Въздушният трафик със Сан Франциско (Калифорния) и Сиатъл (Вашингтон), разположен на Западното крайбрежие на САЩ, е по-слабо засегнат.

Според уебсайта FlightAware, който проследява движението на самолетите, лошото време в сряда в Съединените щати доведе до отмяна на 1152 полета и закъснение за други 4 006.