Няма да се върнем към нормалния икономически живот от 11 май. Това каза френският президент Еманюел Макрон, цитиран от Le monde.

Той направи коментар от основно училище в Поаси, което посреща деца след края на изолацията и насроченото възстановяване на учебния процес. Посещението на държавния глава е, за да отговори на опасенията на училищния персонал във връзка с възобновяване на учебния процес, коментира и le parisien. Очаква се на 12 май училището да посрещне 34 ученика. Пристигайки в класната стая, събрала ученици от различни образователни нива, президентът свали черната си маска, за да се усмихне на децата.

Макрон разговаря за футбол с момченце с калъф за моливи в цветовете на ПСЖ. Президентът попита момиченце за работата на родителите й. Той влезе в ролята на педагог в упражнение за ползите от предпазните маски и защо трябва да се носят. След посещението си в училището, Макрон отговаря и на журналистически въпроси. Отново той каза, че завръщането към учебния процес ще става поетапно. По думите му стоенето вкъщи в рамките на два месеца може да е травмиращо за децата.

а

В СЗО не са изненадани за случая на коронавирус във Франция още през декември

В СЗО не са изненадани за случая на коронавирус във Франция още през декември

От организацията поясниха, че е възможно да се появи още информация за случаи на заразени с коронавирус преди официално потвърдените

Моето мнение е, че всички деца, които имат нужда да се върнат в училище, трябва да намерят своето школо проведено, изтъкна френският президент. Вирусът остава опасен, предупреди Еманюел Макрон. Цялата страна е ангажирана със същата предпазливост, допълни още той.

Твърде рано е да се каже дали ще имаме ваканции, изтъкна още френският държавен глава.

Макрон призова сънародниците си за прагматизъм във връзка с предстоящия дълъг уикенд и предупреди, че трябва да се внимава да не се разпространи заразата от един район в друг.

Трябва да продължим да бъдем внимателни, категоричен бе той. Не спечелихме битката с вируса, той е все още тук, заяви президентът на Франция и посочи, че страната се е забавила с тази битка.

Франция в извънредно положение до 24 юли

Франция в извънредно положение до 24 юли

Влизащите във Франция - под задължителна карантина