Ураганът "Мария" връхлетя островите Търкс и Кайкос, след като унищожи жилища, причини наводнения, сериозно засегна икономиката и уби най-малко 30 души в Пуерто Рико и на други карибски острови, информира Ройтерс.

Природното бедствие е второто, което опустошава Карибите този месец и най-силната буря, удряла американската територия Пуерто Рико за близо 90 г. На острова електрозахранването е прекъснато напълно, а няколко реки са излезли от коритото си.

„Мария” убила повече от 15 души само в Доминика

„Мария” убила повече от 15 души само в Доминика

Той добави, че 20 души са изчезнали

Губернаторът на Пуерто Рико Рикардо Росело заяви пред СиЕнЕн, че най-малко 13 души са загинали. Вестник El Nuevo Día‏ пише, че най-малко 15 души са загинали.

"Имаме информация за пълно унищожение", обяви Росело и добави, че опасността от урагана все още не е преминала, тъй като все още има наводнения и свлачища.

14 души са загинали на остров Доминика, където живеят 71 000 души. Двама души са загинали на френската територия Гваделупа, а един на Американските Вирджински острови.

„Мария” уби най-малко 10 души

„Мария” уби най-малко 10 души

Пуерто Рико ще получи федерална помощ

Прекъснатите комуникации в региона затрудняват властите да получат ясна картина на пораженията.

Към тази сутрин "Мария" е на 50 километра североизточно от Търкс. Ураганът е с пориви на вятъра от около 205 километра в час, в момента е трета категория според 5-степенната скала на Сафир-Симпсън.

"Мария" остави Пуерто Рико без ток

"Мария" остави Пуерто Рико без ток

3,5 млн. души бедстват на острова

Малка е вероятността да удари континенталната част на САЩ.

Ураганът "Мария" връхлита Сейнт Кроа и Пуерто Рико
Обновена

Ураганът "Мария" връхлита Сейнт Кроа и Пуерто Рико

Един загинал до момента