Изпълнителният директор на Tesla Inc. Илон Мъск разкри в "Туитър" характеристиките на автомобила Model 3 с два двигателя.

В няколко съобщения в "Туитър" Мъск обяви, че автомобилът ще може да ускорява от 0 до 60 мили (96 километра) за 3,5 секунди с топ скорост от 155 мили (близо 250 километра) и пробег до 310 мили (500 километра). Цената, в която влиза и автопилот, е 78 000 долара. Според Мъск автомобилът "ще победи всички в класа си".

Вариантът с AWD (задвижване на всички колела) ще струва допълнителни 5 000 долара. Промяната на параметрите е в това, че автомобилът ще може да ускорява от 0 до 60 мили (96 километра) за 4,5 секунди с топ скорост от 140 мили.

Мъск добави, че версията AWD ще бъде достъпна до 3-4 месеца, като ще зависи от търсенето. Според него сега компанията може да осигури по 1000 автомобила на седмица.

Тесла с два мотора означава, че има двигател отпред и двигател отзад. Единият оптимизира мощността, а другият - разстоянието. Колата се шофира добре и при един неизправен мотор. Гарантира ви, че ще достигне до дестинацията си и няма да останете на пътя при потенциално опасни условия, отбеляза той.