Майкъл Шийлдс ще обжалва присъдата си във Върховния съд в Лондон.

В затвора Гарт той излежава 10-годишна присъда за опит за убийство на бармана Мартин Георгиев, но твърди, че е невинен.

Припомняме, България остави съдбата на английския футболен хулиган изцяло в британски ръце.

22-годишният Шийлд ще се обърне към Върховния съд в Лондон след като британският министър на правосъдието Джак Строу отказа да го освободи. Той заяви, че не е в неговата юрисдикция да решава дали да отмени присъдата или да постанови по-ранно освобождаване на Шийлдс.

Бащата на Шийлдс, цитиран от BBC, заяви - „Българите са казали, че не възразяват Майкъл да бъде освободен, казаха го на хиляди хора и това, което искаме ние е съдиите да решат дали Джак Строу има властта да освободи нашия син".

„Много е тъжно, че трябва да съдим собственото си правителство след тази ужасна несправедливост, това не трябва да зависи от британските съдилища", споделя още бащата.

"Българите трябваше да оправят тази каша, още щом се случи"

Припомняме, футболният фен Майкъл Шийлдс бе осъден в България през 2005г. за опит за убийство на 15 години затвор и 200 000 лв. имуществено обезщетение след нанасяне на тежки телесни повреди на бармана Мартин Георгиев на 30 май 2005 г.

Присъдата бе потвърдена на втора инстанция и намалена на 10 години затвор, която завърналият се в Англия Шийлдс излежава в затвора Гарт.