Саудитска Арабия да издири и накаже виновните за смъртта на журналиста Джамал Кашоги. Да бъде проведено пълно и прозрачно разследване на жестокото убийство на дисидента. 

Също така да работи за това такива убийства да не се повтарят. За това настоя британският премиер Тереза Мей по време на срещата си с принц Мохамед бин Салман, предаде "Ройтерс".

Тя призова Рияд към пълно сътрудничество с турските власти, които разследват случилото се в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври. 

От "Даунинг стрийт" припомнят в изявление ангажимента, който саудитският крал Салман вече пое пред Мей за решаване на казуса. 

Темата бе коментирана на Г-20 преди нея пред принца от френския президент Еманюел Макрон. Той заяви пред престолонаследника, че ще настоява международни експерти да участват в разследването на убийството.

Макрон заяви пред принц Салман, че иска международни експерти по случая „Кашоги”

Макрон заяви пред принц Салман, че иска международни експерти по случая „Кашоги”

По време на петминутен разговор в кулоарите на Г-20 в Аржентина Макрон отправи "много категорични" послания

Мохамед бе подложен на натиск след обвиненията, че стои зад убийството.  Кашоги е известен като критик на режима в Рияд. 

Както се очакваше, на Г-20 случаят "Кашоги" отново бе една от обсъжданите теми. 

ЦРУ излезе преди дни със заключението, че Мохамед бин Салман е заповядал Кашоги да бъде ликвидиран. Според държавния секретар Майк Помпео няма преки доказателства за вината му.