Премиерът Кириакос Мицотакис планира поредица от пътувания в чужбина към края на този месец, като се надява кредиторите на Гърция в наскоро избраното правителство да се ангажира с реформите и да положи основите за намаляване на изискването за първични излишъци, договорени в рамките на страната след споразумение за спасяване, съобщава в. "Катимерини".

Мицотакис ще започне своята офанзивна офанзива в Берлин на 29 август, където ще се срещне с канцлера на Германия Ангела Меркел, която твърдо се противопостави на намалението на годишната цел от 3,5 процента от брутния вътрешен продукт до 2022 година.

Говорителят на правителството Стелиос Пецас заяви във вторник, че след Германия Мицотакис ще замине за Холандия за двудневно посещение на 2-3 септември, което ще включва среща с холандския си колега и колега либерал Марк Руте, смятан от гръцкия премиер вдясно министър като важен потенциален съюзник в кандидатурата за повече фискална свобода.

Ню Йорк ще бъде следващото пристанище на Мицотакис, където той също трябва да се яви в Общото събрание на Организацията на обединените нации по време на посещението на 24-27 септември, чиято цел е да получи подкрепа за програмата си за реформи, както и да възстанови международния имидж на страната ,

Мицотакис в петък предстои да се срещне с френския министър на финансите Бруно Льо Мейр в Атина.