Няма данни за пострадали български граждани при стрелбата в град Хале в Германия, съобщиха от Министерството на външните работи на България.

По информация на посолството ни в Берлин германските власти още не са обявили самоличността на двете жертви, както и мотиви за престъплението. Град Хале е блокиран като жителите му са предупредени да не напускат домовете си. В ход е полицейска операция. 

Двама души загинаха при стрелба с автомат до синагога в град Хале, Германия

Двама души загинаха при стрелба с автомат до синагога в град Хале, Германия

Хвърлена е и граната по близкото еврейско гробище

Българското посолство в Берлин е във връзка с германските власти, следи обстановката и при необходимост е готово да окаже съдействие.

По-късно от МВнР съобщиха, че по официална информация на полицията на федералната провинция Саксония-Анхалт днес около обяд в квартал Паулус на град Хале неизвестни извършители са открили стрелба.

Има две жертви - жена, застреляна пред еврейския гробищен парк, и мъж - в заведение за хранене. Полицията още не е обявила официални данни за мотивите за извършеното престъпление.

Увеличена е полицейската охрана в градовете Лайпциг и Дрезден на съседната федерална провинция Саксония, както и в столицата Берлин на всички еврейски синагоги и учреждения.

Припомняме, двама души са загинали, а множество други са ранени, след нападение с автомат близо до синагога в Германия този следобед. Стрелбата е станала в град Хале в източната част на страната, като полицията потвърди за жертвите. 

Нова стрелба в Германия след двойното убийство в Хале

Нова стрелба в Германия след двойното убийство в Хале

Стрелбата е станала до Ландсберг, на 15 километра източно от Хале