Към настоящия момент опашката на изхода за Република Турция е 6.5 км. Режимът, по който работят турските власти е същият, но работят по-бързо. Информацията за състоянието на границата представи директорът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков пред БиТиВи.

Оборотите, с които работят турските власти на пункта, са по-високи и към момента 1100-1200 камиони минават на денонощие през пункта на изход от България. В предходните дни обаче били обработвани около 400 камиона, но след разговори турските власти започнали да приемат по-голяма цифра камиони, отчете той.

Главен комисар Кичиков отбеляза, че към настоящия момент всичко на границата е обезопасено, има охрана, осигурени са достатъчно тоалетни и шофьорите, които чакат, ще бъдат подсигурени и с храна. Рисковете за шофьорите и за тези, които пътуват с леки автомобили в посока ГКПП "Капитан Андреево" са много по-малко, според Кичиков.

50 км колона от камиони се образува на ГКПП "Капитан Андреево"

50 км колона от камиони се образува на ГКПП "Капитан Андреево"

Рекордно дългата опашка стига почти до Харманли

Към настоящия момент има 67 тира на летище "Узунджово".

Той не е съгласен с твърденията, че със струпването на толкова много хора заразата с коронавирус може да се разрасне. Условията са много по-добри, защото има химически тоалетни и е ограничен достъпът на външни лица освен тези, които се намират на временния паркинг на "Узунджово", посочи главен комисар Кичиков.

Летище "Узунджово" може да се побере около 2200 - 2300 тира, но лично главен комисар Кичиков не очаква да бъде запълнен пълният му капацитет. Той увери, че към настоящия момент миграционната обстановка е спокойна и няма засилен миграционен натиск, но това не означава, че службите не са на линия да предприемат адекватни мерки.