Втори пореден ден хиляди протестиращи във Венецуела поискаха оставката на президента Николас Мадуро, съобщават световни агенции.

Маршът беше помрачен от сблъсъци с полицията. В столицата Каракас антиправителствени демонстранти хвърляха камъни и коктейли "Молотов", а полицията отговори със сълзотворен газ.

Две жертви на протестите във Венецуела

Две жертви на протестите във Венецуела

Силите на реда използваха гумени куршуми

Насилие е регистрирано също в Сан Кристобал, Валенсия и Маракайбо. Само преди ден лидерите на опозицията нарекоха демонстрациите "майката на всички протести".

Трима души са загинали, а повече от 400 арести са извършени за последните два дни. В четвъртък вечерта по време на демонстрациите са ранени 223 души.

Снимка 289635

Източник: ЕПА

В страната е организирана нова вълна от политически протести, след като преди няколко седмици Върховният съд на Венецуела се опита да изземи функциите на парламента, който е контролиран от опозицията.

Правителството на Мадуро е изправено пред кризи на различни фронтове, включително и в областта на икономиката заради ниската цена на петрола на световния пазар. Острият недостиг на продукти от първа необходимост още повече утежнява ситуацията.

Загинали и арестувани при поредни протести във Венецуела

Загинали и арестувани при поредни протести във Венецуела

Продължават демонстрациите срещу властта

Опозицията обвинява правителството за икономическата криза и настоява за предсрочни избори и освобождаването на повече от 100 политически затворници.

Снимка 289631

Източник: ЕПА

Междувременно Франс прес съобщава, че въоръжени групи са атакували болница във Венецуела с 54 деца.