Полицията в Париж използва гумени куршуми и сълзотворен газ, за да спре размириците на протестиращите, предаде Би Би Си.
Участниците в акциите изпочупиха витрините на много магазини и организираха няколко палежа.

В болниците във френската столица са приети 126 души, пострадали при протестите, няма хора със сериозни травми. Сред ранените има полицаи, но не е ясен техният брой.

Над 50 пострадали при протестите на "жълтите жилетки" в Париж
Обновена

Над 50 пострадали при протестите на "жълтите жилетки" в Париж

Сред пострадалите има и трима полицаи

При акциите на "жълтите жилетки" в страната са задържани над 700 души. Според други източници, арестуваните са 1000, дори повече. Телевизионният канал BFM съобщава за 1385 задържани.

В тях се включиха около 125 хиляди души. Протестът в Париж събра около 10 хиляди демонстранти.

В страната бяха мобилизирани 89 хиляди полицаи.

В медиите се появиха съобщения, че сред протестиращите има радикални елементи - както близки до идеологията на Марин льо Пен, така и до комунистите на Жан-Люк Меланшон.

В социалните мрежи се появиха и снимки, на които се вижда знамето на проруските сепаратисти в Донбас.

На изображение, публикувано в канала WarGonzo в месинджъра Telegram, сепаратисткият флаг е носен от двама французи - Ксавиер Моро и Фабрис Сорлин. Моро е пътувал до Донбас като "наблюдател" за непризнатите от международната общност избори, организирани без санкция от украинските власти.
Фабрис Сорлин също е посещавал сепаратистките територии.Той е лидер на радикалната организация "Dies Irae" - "Съдния ден".

Снимка 394221

Източник: Telegram