По последна информация, цитирана от "Новости", в центъра на Степанакерт се събира доброволчески отряд от няколко десетки души, който с автобус ще бъде извозен към зоната на конфликта. Сред множеството се забелязвали и мъже във военни униформи.

Арменски сили са убили 30 азерски войници и са свалили хеликоптер по време на въоръжени сблъсъци в размирния регион Нагорни Карабах, цитиран от „Франс прес”.

Съобщава се за поне 200 жертви от азерска страна. Това твърди армията на Нагорни Карабах.

ОССЕ призова към спиране на огъня в Нагорни Карабах

ОССЕ призова към спиране на огъня в Нагорни Карабах

Рязко се изостри ситуацията тази нощ в размирния регион

12 азерски военнослужещи са убити при действия и един хеликоптер е свален от арменски сили”, отбеляза по-рано военното министерство на Азербайджан в прессъобщение.

От арменска страна е потвърдена смъртта на 18 арменски военни.

Путин призова за спиране на боевете в Нагорни Карабах

Путин призова за спиране на боевете в Нагорни Карабах

И двете страни съобщават за жертви

Военните допълват, че азерски сили са поели контрол над „две стратегически възвишения и село” в Карабах.

Местна медия пояснява, позовавайки се на ведомството, че пробивът е станал след контранастъпление на армията на Азербайджан на фронта.

6 танка, 15 оръдия и инженерна инфраструктура са унищожени, а повече от 100 войници от арменската армия са ранени и убити при боевете, според министерството.

Изстрели и напрежение в Нагорни Карабах

Изстрели и напрежение в Нагорни Карабах

Конфликт между Азербайджан и Армения

Военното ведомство уточнява, че е свален един азерски хеликоптер Ми-24 и един танк е повреден, след като е преминал през мина.

Арменски сайтове съобщават, че азерската армия е използвала ракетна система „Град” срещу училище и при атаката е загинало 12-годишно дете, а други две деца са пострадали.

Конфликтът между двете страни започна през 1988 година, когато Армения предяви териториални претенции към Азербайджан. 1992 година арменските въоръжени сили окупираха 20% от Азербайджан, включително Нагорни Карабах и седем района, припомнят медии.

Двете страни подписаха примирие през 1994.

Очаквайте кореспонденция от Ереван!