Мъж, въоръжен с нож, нахлу в редакцията на радиостанция "Ехото на Москва" на Новия Арбат в Москва. При нападението е ранена водещата Татяна Фелгенгауер, съобщава се на сайта "Ехото на Москва", цитирано от ТАСС.

"Нахлулият в сградата на радиото мъж удари с нож в гърлото водещата Татяна Фелгенгауер. Той е задържан от охраната и е предаден на полицията. По думите на лекарите, няма опасност за живота на Татяна. Единствено й е поставен катетър и тя е хоспитализирана", се казва в съобщението.

Нападателят е задържан от охраната на радиостанцията и е предаден на полицията. Според една от версиите, мотивът за нападението е конфликт между водещата и арестувания.

"По предварителни данни нападението не е свързано с журналистическата дейност на Татяна Фелгенгауер. Като основна версия се води хулиганство", заяви източник на "Интерфакс" от полицията.

Самият задържан е информирал, че нападението му не е свързано с нейната работа, а с това че помежду им има някакъв конфликт. Полицаите ще проверят всички версии на случая, още повече че Татяна Фелгенгауер, както и други журналисти от "Ехото на Москва" не веднъж са получавали заплахи за своята професионална дейност.

Главното следствено управление на Русия квалифицира нападението над журналистката като опит за убийство и образува наказателно дело. По данни на следствието заподозреният е 48-годишен мъж, роден в Груция, живял в последно време в Израел.

Според официалния представител на Главна прокуратура Александър Куренин, надзорното ведомство е "възмутено от произшествието и ще вземе разследването под свой контрол".
Директорът на столичния департамент на Москва Алексей Хрипун лично наблюдава лечението на водещата, съобщи зам.-кмета на Москва Леонид Печатников.