Руски медии разкриха самоличността на мъжа, открил огън до централата на Федералната служба за сигурност (ФСБ) в центъра на Москва. При стрелбата загина един човек, а петима бяха ранени. 39-годишният нападател е практикувал стрелба като хоби, информира АФП.

Убит служител на ФСБ при стрелба с „Калашников” в центъра на Москва
Обновена

Убит служител на ФСБ при стрелба с „Калашников” в центъра на Москва

Telegram-канал 112 информира, че са убити трима служители на Федералната служба за сигурност

Властите все още не са разкрили самоличността на нападателя, който влезе в престрелка със силите за сигурност в четвъртък, но руски медии разкриват, че стрелецът се казва Евгений Манюров, бивш охранител, който живее в град Подолск на 40 километра южно от Москва.

"Комсомолская правда" и РЕН ТВ съобщават, че нападателят е имал арсенал от седем оръжия, които е притежавал законно. Медиите се позовават на следовател.

ФСБ разкри малко информация за стрелеца, който беше убит след атака до централата на службата и близо до търговски район в сърцето на руската столица.

Следственият комитет съобщи, че при престрелката е убит служител на ФСБ. Други петима души са ранени, включително един цивилен.

Нападателят е участвал в състезания по точна стрелба. От повече от пет години има разрешително за притежание на оръжие. Бил е охранител, но многократно е сменял работата си. Майката на стрелеца разказа, че е разговарял по телефона с араби, но нищо не е разбирала от техния разговор на английски.

Съсед разказа, че Манюров е бил добър и спокоен човек.

"Комерсант" пише, позовавайки се на следствието, че Манюров е казал на майка си в четвъртък, че отива на работа. Съобщава се, че се е отдръпнал и бил раздразнителен, след като изгубил работата си преди няколко месеца. Предполага се, че той може да е атакувал ФСБ, защото е работил за охранителни фирми, които са били собственост на бивши служители на спецслужбите.