Третият секретар в българското посолство в Москва Стоил Стоилов е загинал тази сутрин. Дипломатът е паднал от 8-мия етаж на посолството.

Инцидентът е станал в 10.50 часа, като мъжът е загинал на място, съобщават от полицията, цитирани от Интерфакс.

Стоилов е дългогодишен служител във Външно министерство, от няколко месеца е заемал длъжността трети секретар по образованието в посолството.
Той е съпруг на Генка Белева, наш генерален консул в Торонто и племенница на бившия министър на търговията Георги Караманев.

Причините за инцидента и какво е предизвикало падането не са известни.

В момента в посолството има разследващи и достъпът до сградата е забранен.

От външното ни министерство потвърдиха за инцидента, като уточниха, че Стоилов е намерен мъртъв пред жилищния блок на посолството, в който е живеел на осмия етаж.

По-рано тази сутрин той е споделил по телефона със свои колеги, че му прилошава и не се чувства добре, но отказал да бъде повикана "Бърза помощ".
Стоил Стоилов е живеел в сградата на мисията ни в Москва.

По предварителни данни българският дипломат Стоил Стоилов се е самоубил. Това съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на разследващите.

Не са намерени следи от борба или насилие в стаята. Охраната на сградата е дал показания, че е видял дипломата да се разхожда по балкона няколко минути преди падането.