Най-малко осем души са убити в училище в Бразилия, където двама младежи са забелязани да влизат в сградата и да откриват огън рано тази сутрин, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на Globo TV.

Бразилската медия пояснява, че пет деца, един възрастен и двамата нападатели са мъртви. Няма коментар от страна на полицията и пожарната.

Стрелбата е станала в училище в източните предградия на Сао Пауло, пише вестник Folha de S.Paulo.

Пожарникари потвърдиха пред вестника, че нападението се е случило в училище Raul Brasil.

Свидетел разказа пред вестника, че са видели човек да стреля с пистолет пред училището и след това да влиза в сградата, след като са започнали занятията.

Стрелбата в училище в Бразилия е изключителна рядкост, въпреки че е една от държавите в света с най-голямо насилие. Последното голямо нападение в училище е през 2011 г., когато 12 деца бяха застреляни от бивш ученик в Рио де Жанейро.

В Бразилия има строги закони за притежание на оръжие.

По-късно полицията съобщи, че двамата младежи с маски на лицето са влезли в началното училище и са открили стрелба към 09,30 часа тази сутрин. Впоследствие двамата се самоубили.

Полицията е разкрила пред Globo TV, че е имало друга стрелба на около 500 метра от училището малко преди нападението, но не е ясно дали двата случая са свързани.

Съобщава се за 17 ранени.