Nestlé обяви, че продава помещенията на фабриката си в Тимишоара, Западна Румъния, която беше затворена миналата година, съобщи Romania-insider.com.

Имотът, който се простира на площ от над 21 000 квадратни метра, се намира в индустриалната и логистичната зона на Тимишоара. Консултантската фирма за недвижими имоти Colliers International отговаря за продажбата.

"Местоположението на фабриката е много привлекателно както за компании, фокусирани върху местния пазар, предлагащи връзка с магистрала А1 само на 20 километра, така и за инвеститори, ориентирани повече към Централна и Западна Европа, които биха имали лесен достъп до директен магистрала до Будапеща и Виена.

Пространството е модернизирано и много гъвкаво, като по този начин предлага множество възможности за потенциални инвеститори, "каза Лаурентиу Дуйча, ръководител на индустриалния отдел в агенция в Colliers International Romania.

Бившата фабрика на Nestlé може да побере капацитети за производство на храни, но може да се използва и за автомобилната индустрия или като дистрибуционен център за куриерски фирми, според Colliers.

Собственост на Nestlé от 2000 г. насам, фабриката има производствена площ от 10 000 квадратни метра и повече от 2000 квадратни метра офиси.